Rendezvények

Tüdőt és mellkast érintő betegségekkel az intenzív betegellátásban, az anesztéziában és a sürgősségi ellátásban is gyakorta találkozhatunk. Ezek egy része, mint szövődmény, kísérőbetegség fordul elő, míg mások a kritikus állapot okai is lehetnek. A tüdő nem csak a gázcsere elengedhetetlen része, hanem, mint a legkisebb kapilláris átmérővel rendelkező szerv, az immunitás és immunreakciók, a trombotikus és keringési zavarok predilekciós szerve is. Bármilyen kis eltérés komplex patológiai folyamatokat indít meg. A tüdő funkcióját tehát nem lehet csak a gázcsere szempontjából önállóan értékelni, mindig a szervezet egyéb funkcióival együtt komplex módon kell vizsgálni. Bármilyen pulmonális eltérés visszaköszön a többi szervek funkciójában, és bármelyik szerv eltérése nyomon követhető a tüdő funkciójában.

Ezen szemlélet mentén kínál ez a 10 önálló modulból álló multidiszciplináris tanfolyam rendszerezett, célratörő elméleti, és Európában is egyedülálló szimulációs gyakorlati képzést bővített időben, melynek elvégzésével 50 továbbképzési pont szerezhető.


A tanfolyam a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika valamint a Pulmonológiai Klinika szervezésében kerül megrendezésre Budapesten.

A tanfolyam orvosok részére akkreditált, de neminvazív lélegeztetést végző osztályokon, pulmonológián, intenzív osztályon, belgyógyászaton, sürgősségi osztályon dolgozó szakdolgozókat is szívesen látunk. Az egyes modulok külön-külön is elvégezhetők, a jelentkezők létszámának függvényében indítjuk őket.


A tanfolyamról további információ található az Oftexen (www.oftex.hu: SE-TK/2014.II/00325)

Jelentkezés a legközelebbi tanfolyamra az Oftexen, vagy a jelentkezési határidő lejárta után az aitkoktatas@gmail.com e-mail címen 2014.11.10-ig.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:

Dr. Lorx András
tanfolyamvezető

Dr. Fritúz Gábor
klinikai oktatásvezető