Rendezvények

Tisztelt Asszonyom/ Uram!

A Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszéke szakmai támogatása mellett 2009. szeptember 15-én megkezdte működését a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ Budapesten.

A dohányzásról való leszokás támogatása az egyik legfontosabb és leghatékonyabb eszköz az egyén és a népesség egészségének megőrzésében és a társadalmi betegségterhek csökkentésében.

A Központ célja a dohányzásról való leszokás támogatásában ismert és innovatív magatartás-orvoslási módszerek széleskörű alkalmazása és elterjesztése hazánkban, valamint a dohányzással kapcsolatos tudományos tudásközpont létrehozása. A központ szolgáltatásait egy alapítványi támogatásnak köszönhetően térítémentesen nyújtja.

2010. május 26-án szakmai nyílt napot szervezünk a Központban, ahol lehetőség nyílik az ott folyó munka, a tanácsadás részleteinek illetve az első eredmények megismerésére. Szeretnénk bemutatni az együttműködés, a dohányzás elleni küzdelemben való részvétel további lehetőségeit is. A részletes program a mellékletben olvasható.

A Központ pályázatot hirdetett meg figyelemfelkeltő, a dohányosokat megszólító plakátokra képzőművész hallgatóknak. A pályázat kiírásában a dohányzásról leszokás előnyeinek/nyereségének valamint a Központ segítő attitűdjének kellett tükröződnie, azt szeretnénk kifejezni, hogy van segítség a leszokásban. A beérkező pályázatokból harmincat állítunk ki a DLTK-ban, ezek azok a plakátok, amelyeket terveink szerint a jövőben kihelyezünk orvosi rendelőkben. Örömmel látjuk a plakátok bemutatásával együtt tartandó rövid beszélgetésen és a díjátadáson is.

Időpont: 2010. május 26. 11.30 óra
Cím: Budapest, Pasaréti út 1. (13-as kapucsengő)

Kérjük, hogy részvételi szándékát az info@leszokasvonal.hu címen jelezze.

dr. Vajer Péter
projektvezető
Szakterületek: Tüdőgyógyászat
  • Elérhetősége: Magyarország
  • Elérhetősége: Magyarország