Híreink

"Terápiás aferezis tanfolyam in memoriam Prof. Dr. Pénzes István és Dr. Vámos Zoltán főorvos emlékére"

2023. 04. 18. | MTT

2023. május 19-én (péntek) kerül megrendezésre "Terápiás aferezis tanfolyam in memoriam Prof. Dr. Pénzes István és Dr. Vámos Zoltán főorvos emlékére” címmel rendezett interdiszciplinális tanfolyam és Aferezis konferencia .

A fórum akkreditációs pontértéke:    

Orvosoknak 16 pont   

Egészségügyi szakdolgozóknak 8 pont 

A Magyar Aferezis Társaság, a Terápiás  Aferezis Bizottság 2023 május 19.én pénteken 09 órakor egész napos tudományos Emlékülést tart,
Prof. Dr. Pénzes István és Dr. Vámos Zoltán főorvos a plazmaferezis területén kifejtett igen magas színvonalú tevékenységének bemutatásával, amellyel meghatározóan hozzájárultak a szakterület fejlesztéséhez és a klinikai munkában történő alkalmazásához. 

A terápiás aferezis egy klasszikus multidiszciplináris tevékenység, amelyet az elmúlt évtizedekben a különböző szakmák, hematológia, immunológia, nefrológia, neurológia nőgyógyászat, bőrgyógyászat transzplantáció , intenzív ellátás, toxikológia közös szakmai céljait figyelembe véve e szakterületek tudományos és klinikai tevékenységet végző orvosai együttesen a lehetséges konszenzust elérve fejlesztettek. Az eljárás költségigényes, megfelelő speciális szakértelmet és a tevékenységek összehangolását igényli.

Három évtizede működik a Terápiás Plazmaferezis Bizottság, mindvégig szoros együttműködésben a finanszírozóval, hisz a megfelelő anyagi háttér nélkül ez a munka nem végezhető. E tevékenység nemzetközileg is sok feladatot ad az indikációs területek meghatározásával, a számos újdonság, szelektív ferezisek, cytaferezisek, fotoferezisek, adsorbens technikák bevezetésével, a magas technikai színvonalú, kompjuterizált készülékek kifejlesztésével és alkalmazásával kapcsolatban.  A betegellátás biztonsága az új eljárások bevezetésével nem csökkenhet, hanem erősödnie szükséges.  

Fontosnak tarjuk, hogy minél több érdeklődő részt vegyen, minél több szakterületről.  

Nagy szeretettel hívjuk az e területen dolgozó szakasszisztenseket is, akiknek minőségi munkája elengedhetetlen.

A rendezvény szervezőbizottságának vezetője Dr. Tremmel Anna főorvos asszony.  
    

A fórum személyes részvétel formájában kerül megrendezésre a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika Tantermében

(1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2a).   

      

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!   

   

Regisztráció: OFTEX rendszeren keresztül május 17-ig (SE-TK/2023.I./00367) vagy május 19-én, 8:30-tól a helyszínen