Híreink

MTT EPID 2022 - Köszöntő

2022. 09. 26. | MTT Hírmondó

A Magyar Tüdőgyógyász Társaság Epidemiológiai és Gondozási szekciójának vezetősége nevében szeretettel köszöntöm a surveillance-értekezlet részvevőit.

Örömmel tölt el, hogy újra személyesen találkozhatunk. Mire hozzászoktunk, hogy együtt éljünk a COVID-19-pandémiával, újabb váratlan változások történtek világunkban, új kihívások elé állítva mindannyiunkat mind a szakmai tevékenységünkben, mind a magánéletünkben. A mai rendezvényünkkel szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy minél felkészültebben tudjunk megfelelni ezeknek a kihívásoknak.

A délelőtt folyamán kiemelten foglalkozunk a tuberkulózissal. A hazai tüdőgyógyász-hálózat kiemelkedő eredményeket ért el a tuberkulózis visszaszorításában az elmúlt évtizedekben.

Nagyon fontos, hogy az esetleges baljós előjeleket idejében észrevegyük, tapasztalatainkat megbeszéljük, és korszerű, egységes szakmai szempontok alapján végezzük feladatainkat mind a prevenció, a diagnosztika, a kezelés, a surveillance terén, abból a célból, hogy eredményeinket megőrizzük, hiányosságainkon pedig javítani tudjunk.

Különleges könyvbemutató keretében hallhatunk „A tuberkulózisról másképpen”.

A Schweiger Ottó-emlékérem átadása egy kiemelkedő tevékenységet végző kollégának mindig felemelő pillanat szekciónk rendezvényein.

A délutáni két szimpóziumon a krónikus obstruktív légúti betegségek kerülnek előtérbe, valamint egy szakmai kitekintés a tüdőgyógyászat tárgyköréből, ami során izgalmas, aktuális témáról, a kiégés megelőzéséről hallgathatunk előadást, s kapunk tanácsokat lelki egészségünk megőrzéséhez szakavatott kézből.

Nagyon fontos témakörrel, a hazai 2022-es asztma szakmai irányelv bemutatásával, megbeszélésével folytatódik a programunk.

A poszt-COVID rehabilitációról és a súlyos asztma regiszterről szóló előadások során hasznos gyakorlati tanácsokat is kapunk.

Színvonalas előadásokat, fontos szakmai megbeszéléseket, sok hasznos útravaló üzenetet és nem utolsósorban baráti beszélgetéseket kívánok!

Dr. Jedlinszki Mária
az MTT Epidemiológiai és Gondozási Szekciója elnöke