Híreink

Tiszteletbeli tagok köszöntése - Prof. Dr. Michael Kreuter

2022. 05. 23. | MTT

Prof. Dr. Michael Kreuter a Heidelberg Egyetem Tüdőklinikáján belül működő Intersticiális és Ritka Tüdőbetegségek Központjának vezetője.

Belgyógyász, tüdőgyógyász és hematológia/onkológiai szakorvos. Münsteri klinikusi képzését és a bostoni Harvard Medical School kutatói ösztöndíját követően, 2005 óta a Heidelberg EgyetemTüdőklinkáján dolgozik. Klinikai és tudományos tevékenységének fókuszában az intersticiális és ritka tüdőbetegségek állnak. A heidelbergi klinika ILD-centruma az Európai Referencia Hálózat (ERN) referenciaközpontja certifikációjával rendelkezik, a szarkoidózis szakértői központja a WASOG által akkreditált. Az intersticiális tüdőbetegségek témakörének kiemelkedő szakértője, aki számos, az ILD társbetegségeivel, epidemiológiájával, kórlefolyásával, akut exacerbációjával, valamint diagnosztizálásával és terápiájával kapcsolatos klinikai és tudományos projektben vesz részt. Számos irányelv és több mint 200 magas impaktú és sokat idézett cikk vezető szerzője.

Michael Kreuter professzor a légzőszervi betegségek elkötelezett szakértője, aki európai és nemzetközi szintű oktatási programok szervezésében aktív, 2014 óta az ERS (Európai Tüdőgyógyász Társaság) ILD Schools tudományos igazgatója: szoros és támogató kapcsolatot tart fenn a betegszervezetekkel. Jelenleg az ERS ILD Tagozatának titkára.

Kreuter professzor felkarolja a hazai ILD-centrumok működését, aminek része a hazai kutatások és kutatók támogatása, ennek részeként magyarországi ILD-központtal van folyamatban közös kutatási projektje.