Híreink

Köszöntő

2022. 05. 19. | MTT

Tisztelt Kollégák, kedves Barátaink!

Szeretettel köszöntünk a Magyar Tüdőgyógyász Társaság 62. Kongresszusán!

Kerek 110 évvel ezelőtt, Korányi Frigyes báró javaslatára 1912-ben alakult meg Budapesten a társaság jogelődje, amely 1990 óta viseli jelenlegi nevét, célja a tüdőgyógyászati szakma művelőinek a képviselete, képzése és segítése.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a kétévente megrendezett Nagygyűlésnek most először adhat otthont Győr. Örülünk annak is, hogy két év kihagyás után végre személyesen együtt lehetünk, hiszen a pandémia több rendezvényünket is az online térbe száműzte, vagy hibrid rendezvényen kerülhetett sor a kis létszámú találkozókra. Nem csoda ezért, hogy a kongresszusra több mint 800 résztvevő regisztrált. A helyszín az ETO Park, és Győr városának 14 szállodájában 520 szobát foglaltunk el.

Orvos- és nővérkollégáink 115 előadással és 40 poszterrel jelentkeztek be, az előadásokon a szakma színes palettájának legújabb eredményeivel és kollégáink frissen szerzett tapasztalataival fogunk megismerkedni. 5 plenáris és 9 párhuzamos szimpóziumra fog sor kerülni, valamint 27 szakmai standot tudunk majd meglátogatni. A konferencia első napja a fiataloké: a kutatók előadásai mellett alvásdiagnosztikai workshopon vehetnek részt az érdeklődők, a koránkelőket pedig futóversenyre várják a fiatal szervezők. Két rangos külföldi előadót is köszönthetünk: Ramón-Rami Portát, a tüdőrák TNM rendszer fejlesztésének központi személyiségét és Michael Kreutert, az ERS ILD szekciójának főtitkárát.

A kongresszuson újdonságként, a külföldről már ismert technikához hasonlóan, e-poszterállványokkal és mobiltelefonokra feltölthető programapplikációval is fogunk találkozni.

Eltelt négy év, így idén újra megújul a Társaság vezetősége. Megköszönve az előző tisztségviselők munkáját, kérjük, hogy minél nagyobb létszámban vegyetek részt a vezetőségválasztó közgyűlésen.

Az ebéd és az első napi vacsora az ETO Park pláza első emeleti rendezvénytermében, a gálavacsora az Audi Aréna kézilabdacsarnokában kerül megrendezésre, csütörtök este a Moson Big Band, pénteken a Budapest Bár fog szórakoztatni bennünket.

Az MTT szervezői, Győr városa és a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház munkatársainak nevében kívánjuk, hogy tartalmas szakmai programban és örömteli kollegiális találkozásokban legyen részetek, kössetek új barátságokat és érezzétek itthon magatokat!

Dr. Szalai Zsuzsanna
a szervezőbizottság elnöke,
a szervezőbizottság tagjai képviseletében

Dr. Ostoros Gyula
a nagygyűlés elnöke,
az MTT elnöke