Híreink

Felhívás EAACI-MAKIT kettős társtagságról

2020. 11. 05. | MTT

Tisztelt Kollégák!

Az allergológia és immunológia iránt érdeklődő tüdőgyógyász kollégák figyelmét szeretném felhívni egy lehetőségre. Az European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) elnöksége egy szerződéses lehetőséget kínált a nemzeti társaságok számára, egy közös tagsági program (Dual Membership Program) formájában. Ez annyit jelent, hogy a szerződést aláíró nemzeti társaságok tagjai, a saját hazai tagdíjuk befizetésén túl évi 30 Euro befizetésével, az EAACI tagjaivá válnak, ami számos tagsági előnnyel jár. A szerződést az EAACI elnökével a MAKIT elnökeként aláírtam. Eddig azonban a kedvezményekbe nem tartozott bele, hogy az EAACI éves kongresszusára a kettős tagok a regisztrációs kedvezményt megkapják. A többi nemzeti társaság elnökével magam is küzdöttem azért, hogy ez a kedvezmény is a kettős tagság részévé váljon. Örömmel szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a kérésünket az EAACI elnöksége elfogadta. Ennek megfelelően most ősszel egy újabb megállapodást sikerült aláírnunk immár az új forma megerősítésére, amiben már ez a kedvezmény is szerepelt. Néhány előny, amit a kettős tagság biztosít:
• tagoknak nyújtott kedvezményes regisztrációs díj az EAACI által szervezett kongresszusokon, továbbképzéseken (így mostantól az EAACI éves kongresszusán is!)
• online hozzáférés az EAACI két fontos folyóiratához (Allergy, Pediatric Allergy and Clinical Immunology)
• EAACI hírlevél
• online hozzáférés az EAACI által kiadott szakmai ajánlásokhoz, oktatási anyagokhoz, úgynevezett „Position Paper”-ekhez

Az EAACI éves kongresszusain az EAACI tagok illetve nem tagok részvételi díjának különbsége közel 200 Euró szokott lenni, így könnyen belátható, hogy a kettős tagság díjának, a 30 Eurónak a befizetése valóban jelentős kedvezményt biztosít.

A kettős tagságot a nemzeti társaságok, így a MAKIT tagjainak maguknak kell kezdeményezni egy, az EAACI honlapjáról – hamarosan a MAKIT honlapjáról is - letölthető nyomtatvány kitöltésével és az EAACI titkárságának történő elküldésével. Az EAACI titkársága ezt követően a MAKIT titkárságától kér igazolást, hogy a jelentkező valóban a MAKIT teljes jogú tagja, és ezt követően válik érvényessé a kettős tagság és élvezheti a jelentkező ennek előnyeit.

Természetesen a MAKIT nyitva áll Önök előtt, és várja azoknak a tüdőgyógyász kollégáknak a Társaságba történő jelentkezését, akik még nem tagjai a MAKIT-nak. Javaslom a kollégáknak a kettős tagsági viszony kezdeményezését és ezáltal a biztosított kedvezmények elérését.

2020. 11. 04.

Prof. Novák Zoltán
a MAKIT elnöke