Híreink

Elnöki köszöntő a Nagygyűlésről

2020. 08. 30. | MTT Hírmondó

Kedves Kollégák!

Sok szeretettel köszöntjük a Magyar Tüdőgyógyász Társaság 61. Nagygyűlésének résztvevőit Budapest egyik legelegánsabb helyszínén, a Vigadóban.

Nagy megtiszteltetés, hogy a kétévente megrendezésre kerülő legnagyobb hazai tüdőgyógyászati rendezvény szervezését idén a Semmelweis Egyetem csapata kapta. Külön öröm ez számunkra, hiszen egyetemünk idén ünnepeli fennállásának 250. évét, a Pulmonológiai Klinika pedig 77 év után költözött új helyére, a Tömő utcába.

A kor üzenete számunkra, hogy a magyar tüdőgyógyászat jelentős megújulás és fejlődés előtt áll. A szakma dinamikusan változik, számos más diszciplínával igényel szoros együttműködést. A tudományos program sokszínűsége mutatja ezt a széles spektrumot. A rekord számú beadott munka igazolja a kollégák elkötelezettségét a megismerés, az összehasonlítás, az analízis és a terápiás eredmények interpretálása irányában. Nagy öröm, hogy nemcsak az orvosok és kutatók, hanem a szakdolgozók is kimagasló számban képviseltetik magukat, mutatva, hogy valódi csapatmunka a tüdőbetegségek diagnosztikája és ellátása. A nemzetközi szintű munkák száma évről évre növekszik, a hazai tudományos eredmények nemzetközi szinten is egyre hangsúlyosabban jelennek meg. A magyar tüdőgyógyászat elismertségének növelésében a tudományos teljesítmény és a kiváló klinikai gyakorlat elengedhetetlen, melyhez a jelen nagygyűlés is hozzájárul. Nem szabad elfeledni, hogy a teljesítmény mindig emberek teljesítménye, így az emberi kapcsolatok további bővítését, új projektek és barátságok kialakulását is kívánjuk a konferencia résztvevőinek. Külön köszönet illeti ipari partnereinket a gyógyításban és kutatásban, akik jelentős anyagi és tudományos hozzájárulással támogatják a rendezvény sikerét.

Kívánjuk, hogy érezzék jól magukat a konferencián, élményekkel, tapasztalatokkal, ötletekkel gazdagodjanak!

Dr. Müller Veronika
a szervezőbizottság elnöke
Dr. Ostoros Gyula
a nagygyűlés elnöke, az MTT elnöke