Híreink

Megkezdődött a jelentkezések befogadása az orvosi kutatómunkáért járó nemzetközi Medis Awards 2019. évi pályázatára!

2019. 06. 04. | MTT

A Medis gyógyszercég ismét megrendezi az orvosi kutatómunkáért járó nemzetközi Medis Díjhoz kapcsolódó versenyt, hogy elismerje az alkalmazott orvostan területén Közép- és Délkelet-Európában elért kimagasló eredményeket.

2019-ben a GASZTROENTEROLÓGIA, NŐGYÓGYÁSZAT, INTENZÍV TERÁPIA (és ANESZTEZIOLÓGIA), GYÓGYSZERÉSZET, NEUROLÓGIA, SZEMÉSZET, GYERMEKGYÓGYÁSZAT, TÜDŐGYÓGYÁSZAT (és ALLERGOLÓGIA) vagy REUMATOLÓGIA területére specializálódott orvosok és gyógyszerészek nevezését várjuk.

Ki jelentkezhet?

A pályázó akkor jelentkezhet, ha a már bemutatott kutatása egy 1,5-nél nagyobb impaktor faktorral ( IF ) bíró tudományos folyóiratban jelent meg. A kutatási munka elfogadása és bemutatása vagy megjelenése 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. közé kell esnie. A díjra a következő kilenc közép- és délkelet-európai országból pályázhatnak a résztvevők: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Észak- Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovénia.

Értékelési folyamat

A jelentkezéseket előre meghatározott ismérvek alapján egy tíz nemzetközileg is elismert, különböző szakterületeket képviselő szakemberekből álló független zsűri fogja elbírálni Dr Matija Tomšič professzor, a Ljubljanai Egyetem Orvosi Központja reumatológiai osztályának vezetője elnökletével. Minden kutatási területről egy-egy nyertes kerül kiválasztásra.

Díj

A nyertesek jutalma egy Bodočnost (A Jövő) című bronzszobor és bruttó 2500 Euró értékű kutatási támogatás.
A döntősök jutalma Medis Awards elismerés és bruttó 500 Euró értékű kutatási támogatás.
Valamennyi döntőst és a bírálóbizottság minden tagját meghívjuk a díjátadó ünnepségre, amelyre 2019. november 5. napján, Ljubljanában kerül sor. A döntősök és nyertesek jutalmára a díjátadó ünnepségen kerül sor, amennyiben részt vesznek az ünnepségen.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 4.

A jelentkezések angol nyelven, a www.medis-awards.com oldalon elérhető online űrlap segítségével nyújthatók be. Az oldalon további információk is megtalálhatóak a díjakról és a részvételi feltételekről. Amennyiben kérdése merül fel, vagy további tájékoztatásra van szüksége, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az awards@medis.si e-mail címen.