Híreink

Az Allergológiai és Légzéspatológiai Szekció vezetőségválasztása

2019. 03. 25. | MTT Hírmondó

A tudományos ülés első napjának utolsó programjaként került sor az Allergológiai és Légzéspatológiai Szekció választási közgyűlésére.

Dr. Szilasi Mária, a szekció elnöke röviden ismertette a szervezet egy évtizednél is hosszabb munkájának eredményeit. Az előző elnök lemondását követően 2007-ben lett a szekció megbízott elnöke, dr. Tamási Lilla megbízott titkár; majd 2009. óta a szervezet elnökeként és titkáraként folytatták a közös munkát. A szekció hagyományosan kétévente tartja önálló tudományos üléseit, elsősorban az ország keleti régiójában kerültek megrendezésre: Hajdúszoboszlón, Debrecenben, Egerben, Kecskeméten, illetve egy alkalommal Pécsen. Több alkalommal a Légzésrehabilitációs Szekcióval együttműködésben, s minden esetben a szakdolgozók bevonásával. A szombati napokon rendszeresen a Fiatal Pulmonológusok Kazuisztikai Fóruma a program szerves része. Az MTT Allergológiai és Légzéspatatológiai Szekciójának Miskovits Gusztáv-díjának átadására is kétévente, a rendezvényen került sor. Eredményeik közül kiemelte, hogy nemzetközi lapban is publikált a szekció. A széles tudományos tevékenységükről a köztes években a Magyar Tüdőgyógyász Társaság nagygyűlésein tartott szép számú előadásban számoltak be.

A beszámolót követően elnök assszony a vezetőség nevében lemondott, s jó munkát, sok sikert kívánt a megválasztásra kerülő új vezetőségnek. A választási közgyűlés levezető elnökének felkérte dr. Lovász Orsolyát, s kezdetét vette a vezetőségválasztás. A szekció 11 fős vezetőségére a jelenlévők is jelölhettek vezetőségi tagokat, az új jelölteket a közgyűlés elfogadta.

A szavazatok számlálása alatt került sor az idei Miskovits Gusztáv-díj átadására, a díjazott laudációját dr. Tamási Lilla tartotta. A kitüntetést idén prof. dr. Szilasi Mária vehette át, a díjat dr. Ostoros Gyula, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke és dr. Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár adták át. Az új vezetőség elnöknek dr. Tamási Lillát, titkárnak dr. Szalai Zsuzsannát választotta meg.

A szekció új vezetősége (ábécérendben): Dr. Antus Balázs, Dr. Bíró Margit, Dr. Bohács Anikó, Dr. Gálffy Gabriella, Dr. Márk Zsuzsanna, Dr. Mikáczó Angéla, Dr. Müller Veronika, Dr. Rónai Zoltán, Dr. Tamási Lilla, Dr. Szalai Zsuzsanna

Sok sikert kívánunk az új vezetőség munkájához!