Híreink

Az MGYT és az MTT Gyermektüdőgyógyász Szekciójának 54. Kongresszusának megnyitója

2018. 11. 13. | MTT Hírmondó

2018. november 8-án, csütörtökön kora délután Dr. Harangi Ferenc köszöntötte a szervezőbizottság nevében a résztvevőket, s vezette a megnyitót. A Tolna Megyei Balassa János Kórházban a gyermekpulmonológia megalapítása Csordás Jenő főorvos úr nevéhez köthető, aki az 1970-es, 1980-as években volt a kórház főorvosa.

Ács Rezső polgármester üdvözlő szavaiban kiemelte, hogy a város tudatos fejlesztésének köszönhetően lehetséges nagyobb – most 200 feletti a regisztráltak száma – szakmai konferenciák megrendezése, a Babits Mihály Kulturális Központ átalakítása, felújítása már lehetőséget biztosít erre, így ezek egyre gyakoribb helyszíne is az épület. Szekszárd „a szőlő és a bor városa”, a kétezer éves borkultúra megismerésére jó lehetőség adott a borvidék szállásadóinál.

Dr. Németh Csaba, a kórház főigazgató főorvosa hangsúlyozta, hogy a mindennapi gyógyító munka mellett időt és energiát kell fordítani a megfelelő szakmai háttér biztosítására, ehhez pedig elengedhetetlen a részvétel az országos rendezvényeken, külön örömének adott hangott, hogy jelenleg szervezőként.

A Gyermekpulmonológiai Szekció titkára, Dr. Bánfi Andrea is köszöntötte a hallgatóságot és hivatalosan megnyitotta az 54.Kongresszust.