Híreink

Köszöntő az MGYT és az MTT Gyermektüdőgyógyász Szekciójának 54. Kongresszusáról

2018. 11. 13. | MTT Hírmondó

„Vivere aliis non sibi, constituit essentiam medici”

Kedves Kolléganők és Kollégák, tisztelt Vendégeink!

A Magyar Tüdőgyógyász Társaság és a Magyar Gyermekorvosok Társasága Gyermektüdőgyógyász Szekciójának 54. Kongresszusán szeretettel üdvözlünk minden kedves résztvevőt Szekszárdon, ebben a Dunától karnyújtásnyira található, történelmi hangulatú kisvárosban.

A nagy hagyományokkal rendelkező, évenként megrendezésre kerülő gyermekpulmonológiai konferenciának először ad otthont Szekszárd, éppen ezért igen nagy izgalommal és még nagyobb lelkesedéssel készültünk ezekre a novemberi napokra.

Örömmel vettük tudomásul, hogy meghívásunkat sokan elfogadták, hazai és határon túli orvoskollégák, szakdolgozók és a gyermekpulmonológiát támogató cégek is. Ebből fakadóan nem volt nehéz a szakmai program összeállítása, a referátumok, előadások és szimpóziumok beosztása. Nagyon reméljük, hogy a három nap alatt szakmai ismereteink bővülnek, és a kapott útravaló mindenkit még eredményesebb munkára inspirál. Szeretnénk, ha a társasági programjaink kellemes kikapcsolódást és felejthetetlen élményt nyújtanának, lehetőséget biztosítva személyes beszélgetésekre, tapasztalatcserékre, a szakmai és baráti kapcsolatok elmélyítésére.

Hazánk egyik legnagyobb orvosa, kórházunk névadója, a Tolna megyei születésű Balassa János doktori disszertációjában 24 évesen így határozta meg hitvallását: „másoknak élni, nem magunknak, ez adja az orvosi hivatás lényegét”. Bizonyára mindenki sajátjának érzi ezt a gondolatot és mindennapi munkája során szívesen tartja szem előtt.

Köszönjük mindazok segítségét, akik munkájukkal és anyagi hozzájárulásukkal segítették a kongresszus megrendezését. A tudományos üléseken és a szabadidős programokon minden kedves résztvevőnek kitartó figyelmet, hasznos időtöltést és nagyon jó szórakozást kívánunk!

Dr. Csábi Márta,
Dr. Harangi Ferenc,
Dr. Szabó-Nemes Judit