Híreink

"Séta az egészségért" - jótékonysági program

2018. 10. 17. | MTT

Időpont: 2018. szeptember 29. 14:00

Helyszín: Margitsziget - Nagyrét

A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság támogatásával a Nemzetközi Tüdőfibrózis Hét alkalmából szeptember 29-én szombaton, 14:00-tól szabadtéri jótékonysági programot szervez: „SÉTA AZ EGÉSZSÉGÉRT” címmel.

Helyszín: Margitsziget Nagyrét a Szabadtéri Színpad és a 26-os buszmegálló közelében. Esőnap esetén a Szabadtéri Színpad aulájában rendezzük meg a találkozót.

A program fővédnöke:
Dr. Müller Veronika, klinikaigazgató, az MTA doktora
Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika

A program nyilvános, ahová a betegeket és családjukat, szakembereket, valamint minden érdeklődőt, önkéntes segítőt és a média képviselőit is várjuk. Az egyesület az egészséges életmódhoz, és a tüdő egészségének megőrzéshez kapcsolódó tájékoztatóval, szűréssel, tanácsadással és műsorral színesíti az eseményt. A résztvevő gyerekeket almával, lufival ajándékozzuk meg.

A program részét képezi:
- tájékoztató a tüdő egészségének megóvásáról, a mozgás fontosságáról minden életkorban, és az ismeretlen eredetű tüdőfibrózis betegségről
- közös torna - légzőtorna gyakorlatok tanítása gyógytornászokkal
- kvízjáték a témáról
- gyermek rajzverseny
- lufifújás verseny gyermekek és betegek részére
- a tüdő funkcióját felmérő teszt - oxigén szaturáció mérése 6 perces járáspróba során
- zenész barátaink gondoskodnak a vidám hangulatról

Programunkon adományozni lehet a betegek mozgását elősegítő eszközökre. Az eseményen részt vesznek a magyarországi egészségügyi oxigénellátó cégek is. Ismertetik berendezéseiket és az általuk nyújtott szolgáltatásokat, amivel a betegek mozgását, mobilitását segítik.

Szeretettel várjuk!
Magyar Tüdőfibrózis Egyesület