Híreink

Bronko 2018 - Ünnepélyes megnyitó

2018. 10. 12. | MTT Hírmondó

A kora délutáni workshopokat követően, 2018. október 11-én, csütörtökön Sárosi Veronika vezette a megnyitót. Elsőként Horváth Ildikó, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke köszöntötte a hallgatóságot, s nyitóbeszédében a rendezvénynek otthont adó őszi Mátra sokszínűsége és az onkopulmonológia egyre szélesedő tárháza között vont párhuzamot.

Házigazdaként Urbán László, a Mátrai Gyógyintézet főigazgatója tolmácsolta Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének, a rendezvény fővédnökének üdvözletét. Szima Barna, a Magyar Bronchológus Egyesület elnöke köszöntőjében sok kérdésre, aktív részvételre buzdította a résztvevőket, majd Bogos Krisztina, az MTT Onkopulmonológiai Szekciója nevében bejelentette, hogy a vezetőség 4 éves mandátuma lejárt, a vezetőség lemond, munkájukat a 2014–2018 közötti időszakról készített rövid videóval köszönte meg. Az új vezetőség megválasztására pénteken kerül sor.

A megnyitó keretében került sor a Kassay Dezsőemlékérem átadására, a laudációt Szima Barna tartotta. A díjazott, Pápai-Székely Zsolt Utazás a bronchológia körül 1991–2018 című előadásában tekintett vissza pályafutása és a bronchológia kiemelkedő eseményeire.