Híreink

Lélegeztetés korszerűen: moduláris tanfolyam 2018

2018. 09. 26. |

A következő képzés a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika szervezésében 2018. október 3-5., október 18-19. és november 20-22. időpontban kerül megrendezésre Budapesten, a Korányi Betegellátó Épületben.

A kritikus állapotú betegek jelentős része szorul valamilyen fajta lélegeztetésre. A lélegeztetés szervpótló kezelés, de mindazonáltal a primer pulmonális kórképeknél terápiás eszköz is, így számos kórkép kapcsán már evidencia alapú ajánlásunk van a lélegeztetés kivitelezésére (pl. tüdőprotektív lélegeztetés ARDS kapcsán, noninvazív lélegeztetés hiperkapniás légzési elégtelenség kapcsán). A különböző indikációból történő lélegeztetés más-más formát, paraméter beállításokat, monitorozást és eszközparkot igényel, mely részletes fizikai, élettani és medicinális tudást követel a kritikus betegellátásban résztvevő szakemberektől. Jelen multidiszciplináris tanfolyam ezt a szerteágazó tudást hivatott megalapozni rendszerezett, célratörő elméleti, és Európában is egyedülálló szimulációs gyakorlati képzés segítségével. A tanfolyam elvégzésével 50 továbbképzési pont szerezhető.

A tanfolyam orvosok részére akkreditált. Tekintettel a témára, elsősorban az invazív és noninvazív lélegeztetést napi szinten végző osztályokon (pulmonológián, intenzív osztályon) dolgozó munkatársakat várjuk.

A tanfolyamról további információ az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika honlapján található.

Jelentkezés az Oftexen (SE-TK/2018.I./00171) és ezen űrlap kitöltésével 2018.10.02-ig.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:

Dr. Lorx András
tanfolyamvezető

Dr. Fritúz Gábor
klinikai oktatásvezető