Híreink

Meghívó Professzor Paul A. Bunn előadására

2018. 05. 17. | MTT

Kedves Kollégák,

Szeretettel várunk Valamennyiőtöket Professzor Paul A. Bunn " Meet the Professor " előadására az MTT Nagygyűlésén 2018. 05. 25-én péntek reggel 8 órakor a Hangverseny teremben.

A híres rákkutató, onkológus professzor, az ASCO és IASLC korábbi elnöke hazánkba érkezik, hogy egy átfogó előadást tartson nekünk a tüdőrák megelőzés, diagnosztika és a legújabb kezelési lehetőségekről.

Professzor Bunn a B.A. majd Master diplomáját Amherstben az Amherts College-ben, orvosi diplomáját New York-i Weill Cornell Medical College-ben szerezte meg. Gyakorlatait és rezidens képzését San Franciscoban, a Californiai Egyetemen és a National Cancer Institute (Bethesda) Programban töltötte, belgyógyász és onkológiai szakvizsgákat szerzett. Dr Bunn 1984-1992 között a Colorado Egyetem Rákközpont vezetője, majd 1986-2009-ben az igazgatója. Az IASLC (International Association for study of Lung Cancer) vezetőségi tagja 1988-tól 1994-ig, majd az elnöke 1997-2000, és igazgatója (CEO) 2004-től-2014-ig. Professzor Bunn az ASCO elnöki tisztségét töltötte be 2002-2003 között.

Több száz cikk, összefoglaló közlemény és könyvfejezet szerzője a rákkutatók közt jól ismert munkássága. Elsődlegesen a tüdőrák új terápiás lehetőségeire összpontosít. Dr Bunn számos amerikai és coloradoi tüdőrák kezeléssel kapcsolatos klinikai vizsgálat vezetője. Ma már számos eredményét a tüdőrák standard kezelésében alkalmazzuk. Dr Bunn jelenleg a tüdőrák új, személyre szabott kezelését kutatja, mely jobb mellékhatás profillal bír, szemben a hagyományos kemoterápiával. Tanulmányozza a betegség genetikáját, azt vizsgálja, hogy miként lehetne a génterápiát alkalmazni a betegség legyőzésére. Jelenleg is kutatásvezető a NIH (National Institutes of Health) és NCI (National Cancer Institute) által támogatott tüdőrákban kiemelkedő kutatásokra specializált programban (SPORE: Specialized Program in Research Excellence in Lung Cancer) amelynek fő célja a betegség biológiájának jobb megismerése, új metodikák beállítása a megelőzés, diagnosztikai eljárások és a kezelés fejlesztésére.

Nagy megtiszteltetés, hogy az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Tumorbiológiai kutatócsoport tagjai aktívan együttműködhetnek Bunn Professzorral és a Coloradói Egyetemmel a kissejtes tüdőrák biomarker vizsgálataiban, ahol új immunterápiás célpontokat keresnek. Ennek köszönhetően személyesen is találkozhatunk és meghallgathatjuk átfogó előadását a tüdőrák megelőzés, korai diagnosztika és a legújabb terápiás eljárásokról.

Minden kedves érdeklődő Kollégát várunk a 2018. 05. 25-én, pénteken reggel 8 órakor a "Meet the professor" előadáson a konferencia helyszínén a  Hangverseny teremben.

Tisztelettel:

Dr. Kovács Gábor
a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke

Dr. Sárosi Veronika
a Szervező Bizottság elnöke

Dr. Bogos Krisztina
az Onkopulmonológiai Szekció elnöke