Híreink

Tüdőtranszplantációs Bizottsági ülés - Tájékoztató

2017. 10. 11. | MTT

Tisztelt Kollégák!

Nagyon örömünkre szolgál, hogy egyre több betegbemutatási kérelem érkezik a Tüdőtranszplantációs Bizottsághoz. A megnövekedett esetszám miatt, a hatékonyabb munka érdekében ezentúl a Tüdőtranszplantációs Bizottsági Üléseket az igényeknek megfelelően két hetente tartjuk.

Ennek megfelelően a korábban meghirdetett időpontok mellett csütörtöki napokon extra időpontokat fogunk beiktatni.

Annak érdekében, hogy az egyes betegek anyagát hatékonyan át tudjuk tekinteni, az egy ülésen maximálisan bemutatott betegek számát hat főben maximáltuk. A LuTx rendszer (https://www.lutx.hu/) naptár menüjében tudják nyomon követni az adott ülésre előjegyzett betegek számát.

Kérjük, hogy a Tüdőtranszplantációs Bizottsági Ülésen bemutatni kívánt betegek anyagát legkésőbb az ülést megelőző hét péntekig legyenek szívesek hiánytalanul feltölteni! Ennek elmaradása esetén csak a következő bizottsági ülés alkalmával lehetséges a beteg bemutatása.

Minden beteget szeretnénk a várólistára helyezés előtt a tüdőtranszplantációs aneszteziológiai ambulancián megvizsgálni. Ez alkalommal a beteg aneszteziológussal, mellkassebésszel, pszichológussal, gyógytornásszal és dietetikussal is konzultál.

Az aneszteziológiai ambulancia időpontját minden héten csütörtök 10:00 órában határoztuk meg. Egy héten két beteg vizsgálatára van lehetőségünk, ami azt gondoljuk, hogy a jelenlegi igényeknek megfelel. Aneszteziológiai ambulanciára a tüdőtranszplantációs koordinátorok jegyzik elő a beteget. A LuTx rendszer naptár menüjében tudják nyomon követni az adott alkalomra előjegyzett betegek számát. Kérjük, hogy az aneszteziológiai ambulanciára már csaknem teljesen kivizsgált betegek érkezzenek, nincs lehetőségünk a transzplantáció előtti kivizsgálás átvállalására. Természetesen, az eddigieknek megfelelően, az egyedi kéréseket a továbbiakban is rugalmasan fogjuk kezelni. 

Köszönettel,

Tüdőtranszplantációs Bizottság