Híreink

3. Kína - KKE Egészségügyi Miniszteri Találkozó - Egészséggazdasági Konferencia és Kiállítás

2017. 05. 30. | MTT

Időpont: 2017. június 19-20

Helyszín: Millenáris "B" és "D" épület (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

“EGÉSZSÉGKAPUJA” KÍNA ÉS 16 KÖZÉP-KELET EURÓPAI ORSZÁG EGÉSZSÉGGAZDASÁGI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

2017. Június 19-20

Az egészségügy jelentős globális növekedési szektort jelent napjainkban, mely új innovációkat és kapcsolatokat teremt az országok között. Ezen piacon a már meglévő és jövőbeli nemzetközi együttműködések előrelátóan nagy változásokat jeleznek az új csúcstechnológiai egészséggazdasági termékek kutatási és innovációs tevékenységében. Az egészségügy és az egészséggazdaság területén folytatott együttműködések fontos szerepet játszanak Magyarország nemzetközi kapcsolataiban. Nagy lehetőség rejlik a gyógyszeripari, biotechnológia, orvostechnológia és a hozzájuk kapcsolódó információ technológia együttműködési és kereskedelmi területén.

Magyarország és a Közép-Kelet-Európai országok többsége 1990 óta váltott át az államilag irányított gazdaságokról a nyitott, szabadpiaci gazdaságokra. A gazdasági válság előtt a közép-európai országok a világ egyik leggyorsabban növekvő régiójává váltak. Azóta a régió azért dolgozott, hogy visszanyerje gazdasági növekedését. Magyarország hosszú évekre visszanyúló hagyományokkal, kiemelkedő feltételekkel és nemzetközileg elismert referenciákkal rendelkezik az egészséggazdaság területén. Gyógyszeriparunk a régió egyik vezetője, és nagyon jó kutatási hátterrel rendelkezik a genomikától az infobionikáig. Az egyik leghagyományosabb magyarországi iparág az orvosi technológia.

A régióval való további gazdasági együttműködés érdekében az 5. alkalommal megrendezett "16+1" csúcstalálkozón Kína és a 16 Közép-Kelet Európai országok között november 5-én Rigában, Lettországban fővárosában közös megállapodás született, ahol a kínai fél kulcsszerepet játszott az együttműködések előkészítésében és megerősítésében.

A Kína - KKE együttműködés hasonló kezdeményezés, mint ami általában jellemző a kínai piacra jutási stratégiákhoz, de egyike azon legfontosabb platformoknak, amelynek célja a többoldalú együttműködés elősegítése az “Egy övezet, egy Út” kezdeményezés keretében. Ezen kezdeményezés, egy modern Selyem Út, amely elősegíti Kína, Ázsia és Európa gazdasági integrációját az infrastruktúra fejlesztésével, valamint a kereskedelem és beruházások növelésével.

Célunk Kína és a 16 KKE ország, kitűntetten Magyarország együttműködésének erősítése ezen a területen. Az egészséggazdaság világszinten egy folyamatosan növekvő szektor jelentős nemzetközi kapcsolatokkal. Ezen a piacon az erős nemzetközi együttműködés jelentős eredményekhez vezet a tudomány, a kutatás-fejlesztés és új high-tech technológiák berendezések kifejlesztésében. Az egészséggazdaság új innovatív termékfejlesztéseinek alapja a tudomány, a kutatás-fejlesztés.

A kiállítás jó lehetőséget ad Kína és a 16 KKE országok  gyógyszeriparának, orvostechnológia iparának, a  gyógynövényiparának, Ipar 4.0 , új technológiák, gyógy és egészségturizmus, oktatás, egyetemi együttműködések és a kutatás-fejlesztés-innovációs tudásuk bemutatására a Nemzeti Standokon, valamint kiváló alkalmat teremt a tudásközpontok (akadémiai, kutatóintézetek), kormányok (helyi, tartományi és állami), vállalkozások és a gyártóbázisok közötti együttműködésére - különösen a gyógyszerfejlesztésekkel foglalkozó üzleti szolgáltatásokat nyújtó gyógyszerészeti, orvosi technológiai és biotechnológiai vállalatok számára.

 

Az esemény munkanyelve:    magyar, kínai és angol

A részletes program a csatolt dokumentumban található.