Híreink

Köszöntő Az MTT Allergológiai és Légzéspatológiai, valamint Légzésrehabilitációs Szekciójának Tudományos Üléséről

2017. 03. 06. | MTT Hírmondó

Az Allergológiai és Légzéspatológiai Szekció vezetőségének nevében nagy szeretettel köszöntöm az Allergológiai és Légzéspatológiai, a Légzésrehabilitációs Szekció, valamint az MTT Társult Egyesülete közös Tudományos Ülése és a Fiatal Pulmonológusok Kazuisztikai Fóruma résztvevőit.

A kétévente megrendezésre kerülő kö­zös rendezvényünknek most Kecskemét ad helyet, ahol kellemes környezetben hallhatjuk szakmánk friss tudományos eredményeit.

Tudományos programunk nagyon színes. A konferenciánk fő témái – a hazai COPD regiszter, a COPD kezelésében alkalmazott újdonságok, eszközök, ható anyagok. Forrongó területek – súlyos asztma, biomarkerek, új terápiák, bioló­giai kezelések.

Hallhatunk újdonságokat az intersticiális tüdőbetegségek diagnosztikájáról, kezeléséről új irányelvek tükrében.

A légzésrehabilitáció iránt egyre fokozódik az érdeklődés, amit az ezzel a területtel foglalkozó előadások száma is mutat. Fontos információkat kaphatunk az ambuláns rehabilitáció megvalósulá­sáról. A megfelelő rehabilitációs munka kiterjed a beteg intézeti ellátás utáni rehabilitációjára, az ambuláns és az otthoni rehabilitációra. Hangsúlyt kell fektetnünk az ambuláns légzésrehabilitációs tevékenység során végzett, OENO kóddal rendelkező tevékenységek listájának frissítésére, és arra, hogy a valós tevékenységek elszámolása és finanszírozá­sa az ellátást végző helyen jelenjen meg.

Külön lesz szakdolgozói szekció is, valamint a Fiatal Pulmonológusok Kazuisztikai Fóruma szombaton kerül megrendezésre, amelyet mindig nagy érdeklődés övezett.

Reméljük, hogy a tudományos program mellett lesz idő a kollégáknak kellemes, barátságos beszélgetésekre. Nagyon fontos, hogy egy színvonalaskonferencia keretében a személyes találkozások is segíthetnek, hogy a fiatalok számára vonzóvá tegyük e szakmát.

Kívánok mindenkinek hasznos konferenciát, a társasági programokhoz pedig jó szórakozást!

Dr. Szilasi Mária