Híreink

<b>II. Magyar-Román Tüdőgyógyász Találkozó</b>

2016. 11. 23. | Prof. Dr. Somfay Attila

A Szervező Bizottság nevében szeretettel meghívjuk a II. Magyar-Román Tüdőgyógyász Találkozóra, amit Szegeden rendezünk. Az első, 2007-es csíkszeredai konferencia után nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egyetemi hangulatáról híres városunkban láthatjuk vendégül Önöket.

A szakmai program színhelye a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza, mely egyben otthont ad a Szegedi Tudományegyetem Tüdőgyógyászati Tanszékének is. Így lehetőség nyílik vendégeinknek a szakmai program mellett a klinikai egységek és az intézeti környezet megismerésére is. Több kolléga Romániából már járt intézetünkben és szeretnénk folytatni és bővíteni a klinikai , oktatási és tudományos együttműködést a tüdőgyógyászat és határterületeinek széles spektrumában.

Úgy gondoljuk, hogy a két éve megkezdett úton továbbhaladva kialakíthatunk szakmai és személyes kapcsolatokat, melyekre a földrajzi adottságok és történelmi hagyományok jó alapot biztosítanak. Őszintén reméljük, hogy szegedi és deszki tartózkodásuk emlékezetes szakmai és társasági élmény marad.

Prof. Dr. Somfay Attila
MTT elnöke
Dr. Bálint Beatrix
Főigazgató főorvos


A rendezvény időpontja: 2009. november 6-8.
Helyszín: Szeged, Dáni János u. 13.


További részletes információk a rendezvény honlapján >>

A köszöntőt és a programot letölthti a "Kapcsolódó dokumentumok" alól