Híreink

A Magyar Pulmonológiai Alapítvány ösztöndíja a tüdőgyógyászat tárgyában kimagasló eredményt elérő hallgatók gyakorlati képzéséhez

2016. 11. 23. | MTT

Az ösztöndíj célja: A tüdőgyógyászat terén kimagasló tanulmányi eredményt elérő hallgatók (tanulmányi verseny, TDK, egyéb) speciális gyakorlati képzőhelyen történő fogadása, melynek során megismerkedhetnek olyan pulmonológiai tevékenységekkel, melyeket az egyetemi képzés alatt nem, vagy nem a kellő mélységében oktatnak. Az ösztöndíjakat egy-egy egyetemen egy évben 2-2 fő nyerheti el.
Időtartam: Az ösztöndíj hat hetes nyári gyakorlat idejét támogatja  

Támogatás összege: Az alapítvány 100 000 (egyszázezer) forintot biztosít támogatásként az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak. A gyakorlaton részt vevő hallgatók szállásáról és ellátásáról a fogadó képzőhely gondoskodik.  

A gyakorlat helye: A MTT elnöksége az adott tanév képző helyeit évente határozza meg, s teszi közzé azokat a MTT honlapján.   Az ösztöndíjat a MTT honlapján kívül az egyetemi újságokban, hirdetőtáblákon és a tantermi előadásokon teszik közzé.   Az ösztöndíj megpályázása írásban történik, amelyet hagyományos levélben a Magyar Tüdőgyógyász Társaság titkárságára kell küldeni (Magyar Tüdőgyógyász Társaság, 1525 Budapest, Pf.:48).

A pályázatba be kell írni a tüdőgyógyászatból szerzett érdemjegyet, s ki kell térni arra, ha tanulmányi versenyen, TDK konferencián, vagy egyéb tudományos rendezvényen tüdőgyógyászati témájú prezentációval szerepelt a pályázó. Külön jelezzék a pályázók, ha tüdőgyógyászati témájú publikációnak akár első szerzői, akár társszerzői voltak.   

 Balikó Zoltán dr A MTT Tudományos Bizottságának elnöke